وي در خصوص ويژگي هاي اين مناره گفت: مناره مسجد قائمه متعلق به دوره صفويه است ولي خود مسجد نوسازي شده و اين مناره تاريخي از تزئينات قابل توجهي برخوردار است.
شاعف با اشاره به هفت ضلع بودن اين مناره گفت: پايه مناره مسجد قائميه به صورت مدور است و در انتها يک سقف هفت ضلعي دارد.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي استان گيلان اضافه کرد: نزديک به 20 سال پيش سقف بنا به صورت بتني اجرا شده بود که براي مناره بسيار آسيب رسان بود که در اولين اقدام الحاق بتني برداشته شد.
وي افزود:با توجه به سست بودن مناره و وزن سنگين سقف بتني اين مرحله از پروژه با حساسيت ويژهاي به انجام رسيد و سقف به صورت يکپارچه برداشته شد.
شاعف ادامه داد: پس از اين اقدام سقفي مطابق با نمونه هاي موجود،مطالعات تطبيقي و با استناد به عکس هاي قديمي از اين مناره به صورت سنتي و مطابق با بافت تاريخي در حال اجرا است.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان گيلان خاطرنشان کرد:اين سقف از جنس چوب و سفال و منطبق با شرايط معماري منطقه ساخته مي شود.
وي با اشاره به ديواره مناره گفت: همچنين ديواره اين مناره تاريخي نياز به مرمت داشت که کاشي هاي سنتي برچيده و پس از مرمت در جاي خود قرار گرفتند همچنين جداره آجري مناره که در معرض بارش باران قرار داشت نيز مرمت شد./117
انتهای پیام/